Grundfunk namíchal funksoulový koktejl

24. říjen 2021

V playlistu se tak dostalo na klasiky žánru, jako jsou například The S.O.S. Band, James Brown, Jermaine Jackson, Gil Scott-Heron s Brianem Jacksonem, ale také debutující skupiny Secret Night Gang nebo Yakul. Nezapomněli jsme také pozvat na koncerty, které se uskuteční během tohoto týdne, a pravidelná rubrika Groove Window představila cover band That Motown Band. Příjemný poslech! 

Na začátek tasíme The S.O.S. Band se čtyři roky starou skladbou Just Get Ready, která dostala letos nový kabát v podobě remixu od Bena Liebranda.

Tak jsme se dočkali. Tento týden debutovali hned dvě britské kapely, které už nějaký ten pátek sledujeme. Prvními jsou Secret Night Gang s eponymním albem, které vyšlo díky labelu Brownswood Recordings.

A tady se podívejte, jak si živě poradili se skladbou Captured:

Druhým debutantem je z Brightonu pocházející parta muzikantů, kteří si říkají Yakul. Jejich deska Rise Indigo také zamířila do světa tento týden a celou si ji můžete poslechnout tady:

Britští Simply Red mají venku novou desku plnou remixů jejich skladeb z let 1985–2000.

Matthew Herbert natočil pokračování alb z let 1998 a 2001, Around The House a Bodily Functions, která vyšla pouze pod jeho příjmením Herbert. Nová deska se jmenuje Moucha, tedy latinsky Musca. Poslechnout si tohoto nevšedního umělce, který má také od loňska nově titul Ph.D., můžete třeba na jeho Bandcampu:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.