Grundfunk navštívil New Orleans

5. květen 2022

Nejenom díky dokumentárnímu filmu Take Me To The River: New Orleans se z tohoto hudbou protkaného města z pobřeží amerického státu Louisiana stal v posledních týdnech středobod pozornosti. 

Ale zdaleka nejen kvůli tomu. Zajímavý soundtrack, který tento film doplnil o týden později, totiž obohatili novými alby dva aktuálně nejhlasitější tamní rodáci. Trombone Shorty se vytasil s albem Lifted a oblíbenec poroty cen Grammy PJ Morton přišel s novinkou Watch The Sun. 

30 let na scéně slaví britský label Dôme Records – a svou oslavu rozdělil do celkem dvou kompilací, které vycházejí tento týden a v červnu. Tu s pořadovým číslem jedna tak najdete tu:

Trombone Shorty vydává nové album Lifted pod křídly labelu Blue Note Records a celé je k poslechu třeba tady: 

Minulý týden měl ve Spojených státech premiéru dokument Take Me to the River: New Orleans. K tomuto dokumentu o hudebních kořenech New Orleans byl vydán i působivý soundtrack, který si vychutnejte tady:

V New Orleans zůstáváme i s novým albem Watch The Sun, které minulý týden vydal další tamní rodák – PJ Morton. 

Pomocí debutové desky Bring On The Good Times jsme v pravidelné rubrice Groove Window představili skupinu Dawn Patrol, rozšířenou sestavu původního dua Martin & Garp.

Český gospelový soubor Maranatha Gospel Choir se poprvé vrhá do vod českých textů se skladbou Maraton, na které jim pomáhají Epoque Quartet a Oto Klempíř.

Playlist here.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.