Grundfunk podává předvánoční nášup groovu a funku

18. prosinec 2022

Předposlední vysílání v letošním roce přineslo do éteru řadu funksoulových novinek i ukázky z živáku Operation Funk, který vydal tento měsíc virtuózní klávesák Cory Henry se svojí kapelou The Funk Apostles.

Vysílání jsme odstartovali skladbou Play 2 Win od Destiny, kterou obasuje kompilace Dave Lee's Essentials 2022, kterou v celé své kráse najdete pod labelem Z Records třeba tady:

Chorvat Vladimir Sivc alias Funky Destination vydal před týdnem nové EPčko Soul Foolish Magic, ze kterého jsme na vás vysypali track Disco Shuffle. Ten si spolu se všemi ostatními můžete poslechnout tady:

The Hamiltones aka The Ton3s mají už pár týdnů venku novinku Thank You s hostujícím Mr. Talkboxem. Poslechnout si ji můžete níže a zároveň se začít těšit na příští týden, kdy si dáme ukázku některé z vánočních písní, které najdete na jejich dva roky starém albu A Hamiltone Christmas.

Cory Henry přeměnil s koncem roku své letošní na Grammy nominované album Operation Funk do živé podoby. Z alba Operation Funk (Live) jsme vám zahráli ve vysílání čtyři ukázky a kompletní ho najdete k poslechu níže. Je to nášup!

Pravidelná rubrika Groove Window tentokrát představila prostřednictvím ukázek z jeho letošního alba Love is the Answer zpěváka Victora Haynese.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.