Grundfunk pronásledoval následovníky

24. duben 2022

Při významném výročí lze na legendy vzpomínat různými způsoby a my tentokrát, při šestém výročí od úmrtí Prince, zvolili ten méně všední. Téměř celý díl jsme věnovali jeho spolupracovníkům, kteří buď mají venku aktuální novinku, nebo se nás dokonce letos chystají potěšit živým vystoupením. 

Saxofonista NPG Hornz Marcus Anderson má venku nové album Reverse, zatímco dámy za basovou kytarou Ida Nielsen a Rhonda Smith zapracovaly na nových singlech. Judith Hill se zase chystá na podzim do Brna, kde ji doprovodí tamní B-Side Band. A tímto tématem jsme pronikli i do pravidelné rubriky Groove Window, kterou opanovala texaská zpěvačka Kelley Gray, které vyšlo posmrtně album nevšedních cover verzí právě Prince. A Dave Lee se spojil s Omarem, aby spolu vytvořili nový singl Starlight z produkce jeho labelu Z Records. Tady si poslechněte všechny tři verze:

Francouzská dvojice Young Pulse a Natalie Nova si půjčila 24 let starý hit od Ultra Naté –⁠ skladbu Free –⁠ a předělala ji k celkem pěti hudebním „obrazům“ svým. Vybrat si ten nejoblíbenější mix můžete třeba tady:

Saxofonista Marcus Anderson vydal v tomto týdnu nové album Reverse, které by nemělo uniknout vaší pozornosti.

DJ Amir ve spolupráci s uskupením Jazzanova znovu zpracoval několik skladeb z poměrně malého katalogu v polovině 70. let minulého století fungujícího detroitského labelu Strata Records. Tady je výsledek:

Baskytaristka, a v tomto případě i zpěvačka, Ida Nielsen vydala tento týden nový single Go Play URself.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.