Grundfunk s nádechem psychedelie

18. květen 2022

Zatímco kalifornští Monophonics milující psychedelický soul se na své novince Sage Motel vydali do nitra tohoto motelu, který poskytoval v 60. a 70. letech minulého století přístřeší všem bohémům Ameriky, klávesák a skladatel Bobby Sparks II zakomponoval prvky psychedelie do svého megalomanského díla Paranoia věnovanému svému otci a rozléhajícímu se na ploše úctyhodných dvou hodin a dvaceti minut.

Představili jsme také nová alba od Tank & The Bangas, saxofonisty Najeeho nebo domácích Vepřových komet a v pravidelné rubrice Groove Window byla tentokrát zpěvačka Claudia Campagnol. 

Vysílání jsme tentokrát otevřeli s A-P Connection a jedním z jejich rozšířených mixů skladeb z loňské desky Wide Vision, kterou vydali v tomto týdnu na EP After Hours.

Ve vysílání jsme představili a zahráli pár skladeb ze třetího studiového alba skupiny Tank and the Bangas. Po balónku zelené barvy letos přichází Red Ballon podpořený velkým počtem hostů. Celou desku poslouchejte třeba tu:

Úvodní a zároveň titulní skladbou s předehrou vás ve svém Sage Motelu v našem vysílání přivítali Monophonics. Pokud se po tomto úvodu nebojíte jít dál, pak zamiřte sem:

Prostřednictvím EP Beaty za všechny prachy jsme vás zvali do pražského klubu Futurum Music Bar na křest právě takto pojmenované novinky od skupiny hrdě si říkající Vepřové Komety.

Našemu vysílání se nevyhnula ani ukázka z právě vydané desky Savoir Faire, za kterou stojí saxofonista a flétnista NAJEE a kterou si můžete poslechnout celou tady:

Těžko uvěřitelných 140 minut má nakonec novinka, za kterou stojí klávesák a skladatel Bobby Sparks II. Album Paranoia obsahuje 26 skladeb a hraje na něm téměř každý. Ostatně – posuďte sami...

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio