Grundfunk Soul Session

3. srpen 2012

V roce 2003 se albem The Soul Sessions uvedla britská zpěvačka Joss Stone na scénu a letos v červenci se rozhodla navázat na něj s albem The Soul Sessions vol.2.

Opět tak v jejím podání můžete slyšet především soulové písně z minulého století, které sice mnohdy nevládly hitovým žebříčkům, ale Joss Stone vám dokáže, že si pozornost posluchačů zaslouží. Z nové desky tak od nás v neděli očekávejte sadu ukázek!
jossstone.com

Po nějakém čase zavítá do studia náš spolupracovník Honza Hutz a přinese s sebou spoustu zajímavé hudby. Například představíme album Sade Bring Me Home Live, Stone RaidersTruth to Power, kompilaci Blue Note Trip: Late Nights, Early Mornings, Nicola ConteViagem 4: Lost Bossa and Samba Jazz Classics from the Swinging Brazilian '60s a také se společně podíváme na album Petera Lipy, které se jmenuje 68. Je tedy na co se těšit.

V netradičním letním termínu se do pražského klubu Lucerna Music Bar chystají v úterý 7. srpna na svůj koncert The Roots. Připomeneme si tuto událost a vzpomeneme na okamžik starý několik let, kdy mistr mixu J.Period namíchal a zremixoval jejich společné album s Johnem Legendem Wake Up. J.Period totiž před lety také vytvořil kompilační mix toho nejlepšího od The Isley Brothers a my vás o ukázky z něj nechceme v neděli ochudit. Dámy a pánové J.Period uvádí The Isley Brothers!
jperiod.com
facebook.com/JPERIOD-The-Mixtape-Assassin

02690887.jpeg

Jsou z New Yorku a v únoru letošního roku vydali teprve své druhé album nazvané Form &Control. Řeč je o mladé kapele The Phenomenal Handclab Band, která má zatím na kontě kromě zmíněné novinky pouze eponymní debutové album. Momentálně sice jedou s Bryanem Ferrym na jeho vlastní tour jako doprovodná kapela, ale to nám nebrání v tom si je v rámci pravidelné rubriky Groove Window představit.
facebook.com/phenomenalhandclapband
phenomenalhandclapband.com

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a Honza Hutz. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.