Grundfunk spojí hlavy

7. září 2012

Nakolik je excentrický José James, se pokusil ve svém nejnovějším mixu zjistit Newyorčan z Brooklynu DJ Spinna. Ono není divu, vždyť zpěvák José James je z Brooklynu též.

Jak krajané drží pospolu se, dozvíte z The Eccentric Movements of José James – skvěle namíchaného mixtapeu, který mísí jazz, funk a soul a dle slov jeho autora je ideálním na zakončení prázdnin.
soundcloud.com/dj-spinna-1
djspinna.com
josejamesmusic.com

Po nějakém čase zavítá do studia náš spolupracovník Honza Hutz a přinese s sebou spoustu zajímavé hudby. Mrkneme se například na nové album kolumbijské skupiny Ondatropica, na které autorsky i producentsky přispěl i Will „Quantic“ Holland. Budeme se také snažit vás přesvědčit o tom, že se v našich luzích a hájích se dělá dobrá muzika. Důkazem toho by mohlo být i nové album kapely United Heads, jehož křest se uskuteční 21. září v klubu HooDoo. Jejich hudba je mixem stylů acid jazz, disco, funk a také house music a celé album s názvem Pants Down! si můžete poslechnout například na oficiálním Bandcampu kapely.
facebook.com/events
unitedheads.bandcamp.com
soundwayrecords.com/tag/ondatropica

Viktor Mašát se z Groove Window podívá do New Orleans, aby tam vyhledal partu ostřílených muzikantů z rozličných žánrů, která v roce 2009 vytvořila zcela novou kapelu The New Orleans Suspects. Pánové v letech dali ve městě proslulém nespočtem brass bandů dohromady hudební těleso, které je dechařinou velice inspirované, ale zároveň působí dostatečně originálně. Aby ne, když jej tvoří muzikanti od Jamese Browna, Neville Brothers až poi Dirty Dozen Brass Bandu. Nakolik se jim povedlo skloubit svůj vlastní multižánr, se dozvíte již tuto neděli na Radiu Wave!
neworleanssuspects.com
facebook.com/neworleanssuspects

02715157.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a Honza Hutz. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.