Grundfunk uctil památku Bernarda Wrighta

5. červen 2022

Devatenáctého května a v pouhých osmapadesáti letech navždy odešel hudební skladatel, klávesista a zpěvák Bernard Wright. Nepříliš známé, ale přesto důležité osobnosti hudebního světa jsme věnovali část vysílání a zahráli písně z jeho sólových desek i projektu Too Bad –⁠ tria, jehož byl součástí.

Stihli jsme představit i čtyři nové desky –⁠ došlo tak na návrat tria The Hamiltones, které se přejmenovalo na The Ton3s, a klávesista Chris Jasper zasóloval po sedmnácté s albem Raise The Bar. Princovi s kapelou Revolution znovu vyšel živák Live, záznam koncertu odehraného 30. března 1985 na turné k desce Purple Rain. A konečně, kapela Lettuce se vrací na scénu s albem Unify, které přijede vůbec poprvé představit v říjnu do Brna.

Když se chce, všechno jde! Po nemastném neslaném albu Thank You z loňského podzimu máme před sebou znovuzrozenou Dianu Ross se singlem Turn Up The Sunshine k chystanému novému filmu s Mimoni. Stačilo přitom pouze vybrat dobrou produkci a spolupracovníky, kterými se v tomto případě stali australští Tame Impala.

A v Austrálii tentokrát ještě chvilku zůstaneme – pravidelnou rubriku Groove Window totiž obsadil tamní DJ a producent Inkswel s kapelou The Snaglepuss.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.