Grundfunk v Brooklynu

26. listopad 2010

Britský label BBE měl i letos neutuchající snahu, zásobovat svět dříve zapadlými skvosty a nejinak je tomu i na kompilaci Off Track volume III: Brooklyn od bostonských producentů Kona a Amira. Posledních 14 let tito pánové vracejí zašlou slávu nemála zapadlých umělců, jejichž skladby vyšly na špatném místě ve špatnou dobu.

Vzhledem ke kořenům obou zmíněných pánů, se tak nově do přehrávačů po celém světě dostávají nahrávky míchající americkou kulturu s vlivy, především z afrického kontinentu a v nejedné nahrávce lze zaslechnout i prazáklad dnešních žánrových vymezení.
Off Track volume III: Brooklyn se dívá na hudební scénu jedné z newyorských čtvrtí z úhlu zcela opomenutého pohledu a v neděli vás o tom přesvědčíme.
myspace.com/konandamir

Jocelyn Brown oslavila na den díkuvzdání kulaté výročí svého narození. Připomenutí si tak, kým je a co v rámci svého působení na hudební scéně již dokázala, je tedy nasnadě. Kdo zná a ví, může se začít těšit na skladby z jejího repertoáru, ostatní se mohou těšit na totéž. Těžko totiž uvěřit, že by vás vokál Jocelyn nepřitáhl k rozhlasovému přijímači!
myspace.com/jocelynbrown
digisoul.co.uk/jocelynbrown/

Groove Window protentokrát zůstane na domácí půdě, konkrétně prozkoumá, co za funk nabízí město Litomyšl. Tamní Trio De Janeiro totiž spojuje pro někoho těžko propojitelné - ryze českou lidovou tvorbu s živelnou hudbou plnou funku, latina a nezbytného groovu. Za šest let existence dávno přerostli svůj název a na konto si před dvěma lety připsali CD Malá černá domů, skladby z nějž v rubrice zazní.
www.triodejaneiro.cz/

Tradiční migrénou bohů Vás provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka