Influencer je jako Ferda Mravenec – umí tak trochu vše

24. červen 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, po delší době konečně uvítaly zase hosta. Byl jím Jakub Mařík, expert na influencery. Rozebírali to, jak tvrdý chleba takový vlivník a expert na vlivníky má.

Moderátorky se Jakuba, odborníka na influencery, ptaly na to, v čem jeho moderní práce spočívá. A dozvěděly se to. Kromě toho také zjistily, jakých sedm kategorií vlivníků Jakub uznává a jaké vlivaře nebere, protože se chovají neeticky a vytváří fake news. Jakub Ivaně se Zuzanou také poradil, jak se stát vlivařem: ideální je najít si nějaký specifický zájem a začít se prostě fotit. Není už dávno pravda, že vlivnými influencery musí být jen modelky, sportovci a Rytmus. 

Jakub ženám také odhalil specifika českých influencerů, kteří si na rozdíl od těch cizokrajných poradí se vším sami – kvůli úsporám jsou vlastními make-up artisty, fotografy i copywritery. A pak je tu Jakub, který je dostane ke správné firmě a produktu, třeba propagaci šunky od kosti nebo tenisek. Zdá se ale, že Zuzana s Ivanou se na dráhu influencerek už nevydají, takže jeho cenné rady byly něco jako házení perel vepřům.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste chodili s influencerem, který se celé dny fotil s pracími prášky a hořčicemi? Pusťte si aktuální díl Buchet a uvědomíte si, že být influencerem je dřina.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.