Introvert, nebo extrovert? Ani jedno není úplná výhra

7. duben 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, přivítaly jen samy sebe – a to ještě přes vzdálené připojení na trase Praha–Brno. A rozhodly se bavit o tom, jaký je život introverta versus extroverta.

Zuzana se považuje za introvertku, ale poslední dobou si tím není tak zcela jistá, protože jí nestačí jen doma hloubat u krbu, ale ráda si zajde i do Ankali mezi potící se dav. Neotálela a postěžovala si také na nejmenovaného příbuzného, který chce nonstop komunikovat a neustále telefonuje, aby sdělil kamarádkám, co zajímavého se v jeho životě přihodilo. Ivana se klasifikovala jako extrovert a je s tím smířená, ale ráda si i introvertně večer zkoukne seriál nebo se tetelí pod dekou u knihy.

Zuzana opět musela zaflexit tím, že potkala otravné extroverty na cestách po Malajsii a byla špatná z toho, jak se stále smějí, komunikují a ve skupině hrají na kytaru.

Došlo pak i na alternativní kritérium introverze versus extraverze – záleží na tom, kolika lidem se svěřujete se svými problémy. Zuzana pak ještě doporučila lidem, kteří se bojí svěřovat blízkým, ať se otevřou jako Sezam úplně náhodným opilým lidem na diskotéce – oni to zapomenou a vám se uleví.

Nebyly by to Buchty, kdyby se řeč nestočila na zcela jiné téma – probraly se mj. hemeroidy, upřímnost, Ivanina cesta do Ománu a pletení copánků.

Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a možná zjistíte, že každý člověk táhne nějakou tu tíhu – nehledě na to, jestli je extrovert nebo introvert.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka