Jak bylo na Summer Of Love?

22. srpen 2006

Festival Summer Of Love patří tradičně k těm nejlepším elektronickým festivalům, jaké může český fanoušek taneční hudby navštívit. Letošní výroční desátý ročník díky nabitému line-upu sliboval, že si festival svou skvělou reputaci udrží. Nejen díky ní, ale i díky slibovanému line-pu dorazilo do Pardubic rekordní množství lidí - přes dvanáct tisíc. Ale! Nakonec vše dopadlo trochu jinak a musím říct, že mé dojmy z této hudební akce jsou značně smíšené.

Teprve den před konáním festivalu dali organizátoři vědět, že dva z headlinerů festivalu nedorazí. Jednalo se o kanadského producenta Tigu a techno legendu Jeffa Millse. Vysvětlení toho, proč oba zmínění pánové nepřijedou, se mi nezdálo příliš srozumitelné a jasné, nicméně budiž. Hlavní hvězdou byli němečtí Kraftwerk, kteří naštěstí v pořádku dorazili i poté, co prý před vystoupením absolvovali exkurzi po jaderné elektrárně Dukovany. Ale o jejich vystoupení až později.

První, co mě při vstupu do areálu pardubického závodiště (kde se Summer Of Love tradičně koná) překvapilo, byl nedostatek osvětlení, a to jak v okolí hlavní stage, tak na cestách mezi jednotlivými pódii. Další trochu nepříjemnou věcí byly obrovské fronty na barech, které sice k ránu dost polevily, nicméně většinu večera jste museli počítat nejméně se čtvrthodinovou frontou na pivo a ostatní nápoje. Ale teď už k tomu příjemnějšímu, moc mě překvapilo výborné vystoupení německé kapely Northern Lite, která spojuje živý kytarový zvuk s elektronickou hudbou. Jejich našláplé vystoupení se soudě dle reakcí opravdu líbilo, škoda jen, že hráli těsně před Kraftwerk, a tak publikum nebylo příliš četné - všichni už si zřejmě šli zabrat "flek" k hlavnímu pódiu.

Co se Kraftwerk týče, jejich show začala velkolepým ohňostrojem a pak už vše jelo jako na drátkách. O jejich robotím vystoupení by se daly psát romány, ale pokud znáte jejich živé DVD, nečekalo vás nic nového. Projekce byla víc než působivá, nechyběly fosforeskující oblečky ani skuteční roboti a zazněla většina jejich nejznámějších hitů.

00432170.jpeg

Pro mě osobně byl jeden z nej zážitků DJský set breakbeatového matadora Adama Freelanda, který hrál k ránu v jungle stanu. Rozčepýřený Adam jako vždycky ukázal, že komunikace s publikem je jeho silnou stránkou a poslední půl hodinu rozjel takovou show, že stan zastřešující stage skoro spadnul. Po jeho vystoupení už se začalo rozednívat a zbyli jen ti nejodolnější nebo - ehm - chemicky nejpovzbuzenější, ke kterým jsem ovšem nepatřila, a tak jsem se vypravila na kutě.

Celkově mě festival docela bavil, ale jak říkám, pochybné vysvětlení toho, proč chyběli dva headlineři, mi trochu leží v žaludku.

Spustit audio