Jak cestovat a u toho šetřit korunky, poradí Buchty

23. říjen 2019

Moderátorky Buchet tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly digitální nomádku a DJku Ivetu, která se vychytrale rozhodla cestovat bez výdajů na ubytování.

Hostka Iveta přijela z několika cest do Anglii, kde pobývala zadarmo v domácnostech výměnou za hlídání domácích mazlíčků. Prvním pobytem byla domácnost kněze Boba, jehož psi vyžadovali v šest ráno procházku a v poledne hrušku. Psy Iveta venčila na hřbitově a za mycími potřebami našla schovaný alkohol. Poté zajela ke kočičí paní, která jí přenechala i natankované auto a plnou ledničku. Iveta byla zděšená z jejích špinavých oken, tak jí je umyla. O kočku hostitelky se starala vzorně, ale po jejím odjezdu kočka dostala infarkt. Náhoda? Nemyslíme si. 

Ivana se vyjádřila v tom smyslu, že by nikdy nechtěla nikoho hostit a na svůj záchod pustit cizí lidi. Zuzana ji za to pokárala, protože v den šábesu je nutno pustit bližní na záchod. Došlo samozřejmě i na rozebrání úplně nesouvisejících skutečností – co znamená fráze „už mi to líže trenky“ a jaký je typ alkoholika zvaný záclonkář.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste cestovali přes couchsurfing a museli se v kocovině družit s partou veselých Jihoameričanů? Pusťte si aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jediní šetřílci na světě.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.