Jak zní čtvrtá deska Basement Jaxx?

19. září 2006

Britská producentská dvojice Basement Jaxx nedávno vydala čtvrté studiové album. Novinka pojmenovaná Crazy Itch Radio vyšla tři roky po jejich legendární desce Kish Kash. POSLECHNĚTE SI: Recenzi nové desky Baement Jaxx

Simon Ratcliffe a Felix Buxton aka Basment Jaxx se dali dohromady kolem roku 1994. Od počátku byla pro jejich tvorbu typická kombinace našláplé taneční muziky s všemožnými jinými hudebními vlivy. První studiové album Remedy vydali v roce 1999, nicméně skutečným zlomem v jejich kariéře byla až druhá deska Rooty. Ta obsahovala i dodneška hrané pecky jako Where's Your Head At? či Romeo.

00442966.jpeg

V roce 2003 pak přišli s třetím albem Kish Kash, které hudební kritici opěvují dodnes a za které obdrželi i cenu Grammy. Loni pak zrekapitulovali svou dosavadní tvorbu na best of výběru The Singles. Jako bonus přidali dvě zcela nové písničky Oh My Gosh a U Don't Know Me. Videoklip ke sladbě U Don't Know Me ukazoval opilou, hýřící a v závěru i mírně agresivní dvojnici britské královny Alžběty - a ne až tak nečekaně byl na hudební stanici MTV zakázán.

Letos v září přišli Simon a Felix s další, v pořadí už čtvrtou deskou. Jak dopadla nová deska vám prozradí Ivana Veselková.

Spustit audio