Je doma špinavý trap? A mohl by jít ven? Plný měšec rapu a přehled koncertů je zpět

28. květen 2021

Kdysi pravidelný přehled koncertů se skoro po roce vrací zpět do éteru. A s ním také epický souhrn nových desek ze světa rapu. Tradičně od Atlanty přes Francii a Německo až na sousední Slovensko.

Za poslední měsíc toho vyšlo, jak bývá zvykem v této rychlé době, opravdu mnoho, a my se tak po mnoha dílech s hosty vydáváme zase jednou do releasových vod. Naše cesta tentokrát začala u mladého stokára SpotemGottem, který už ve svých devatenácti letech nenechává nikoho v klidu, podobně jako Lil Yachty.

Ten na své poslední desce nakládá do masivních beatů, které jsou po nedávných utahaných skladbách příjemnou změnou. Těžkost dominuje také u chicagského Tee Grizzleyho, na jehož albu zní mimo jiné jeho zesnulý parťák King Von.

Ve striktním tempu dále pracuje stálice scény 21 Savage, vydává totiž soundtrack k filmu Spiral, který svojí vahou zničí nejeden pokojík a pracoviště. Příznivcům tučného trapu by nemělo uniknout francouzské jméno Tovaritch  ̶  jeho francouzský kolega Di-meh je oproti němu lehkou procházkou po paláci pohody a tance.

A pokud už jste z amerického zvuku opravdu unavení, Casablanka doporučuje aktuální německé novinky, jako jsou Symba, Ufo361, AL MAJEED nebo okfella. Z tuzemských hlav se pak do pranice dostal nový Dokkeytino, Sosr a Běloch. Enjoy a snad brzo na rychtě!

Co říká Jardič na nového Dokkeytina? Co pravil Chainski na nového Sosra? A co si myslí Casablanka o novém Kodak Blackovi? Team releasových lopat opět usedl ke stolu, aby zodpověděl mnoho otázek ze světa rapu. Poslechněte si víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.