Jersey přivážejí nový indie-rockový itinerář

26. únor 2009

Máte rádi The Notwist a vůbec německou indie písničkářskou sebranku? Pak by vás mohlo potěšit druhé album pětice Jersey nazvané Itinerary, která je právě s The Notwist úzce personálně propojena a přijede v sobotu 28. února na svůj druhý koncert do Prahy.

NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELOU POZVÁNKU!

Zatímco první bezejmenné album představilo před čtyřmi roky kapelu jako instrumentální těleso s pouze stopovými prvky vokálů, nová deska poměrové váhy zvrátila ve prospěch nazpívaných tracků. Navíc k tradičnímu kytarovému trademarku The Notwist pětice přidala ještě větší než malé množství elektroniky. A co je nejdůležitější, i pořádnou porci silných melodií s nesnesitelně nenucenou atmosférou. Léto máme ještě stále docela daleko před sebou, ale jako příhodný průvodce imaginárními, řádně prosluněnými pláněmi, do poledních časů oblíbené restaurace či na lenivou automobilovou jízdu v krátkých úsecích mezi nekonečnými přívaly sněhu je desítka skladeb jak dělaná. Takový indie pop si dám věru líbit! A to i přes možné námitky kolegů, že jejich hudba nic zásadně nového na scénu nepřináší. Mají pravdu, na druhou stranu tak suverénně podané písničky si pohodlně vystačí i bez novátorských přívažků.

00872831.jpeg

Teď už nezbývá než zopakovat výše řečené. Německá pětka Jersey přijede předvést své umění v sobotu 28. února do pražského klubu XT3. Kvalitní support je slovenská indie partička Dope Aviators se shoegaze sklony, jejichž písničku Another Stupid Song ze stejnojmenného čerstvého EP už chvíli ve vysílání Radia Wave tlačíme.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio