Jíst, meditovat a zase jíst. Není nic lepšího

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Buchty - jídlo

Zuzana a Ivana tentokrát do studia, které pro ně znamená svět, pozvaly zase jen samy sebe. Nerozebíraly ale nic menšího než to, jak důležité je pro život jídlo a zda je lepší cordon bleu nebo mléko přebarvené na modro.

Zuzana a Ivana klasicky začaly rozebírat spíše bizarní segmenty jídla. Ivana demonstrativně opovrhovala španělskými ptáčky a znojemskou pečení a Zuzana se zase rozplývala nad vzpomínkami na strejdu, který jí vždy na chatě dělal rohlíky s taveným sýrem, kapií a havajským dresinkem.

Ivana jako asketa moc vášnivých zážitků spojených s jídlem nemá, ale Zuzana nebyla k zastavení: tu se rozvykládala o tom, jak jim s bratrem maminka vařila bramborovou kaši s rozinkami, tu zase slzela nad tím, jak jim dělala zapékané chleby se sýrem a nakládanou broskví. Ivana už to nakonec nemohla vydržet, tak stočila řeč na to, jak se zbavit cucfleku a kdy podobný jev na kůži měla. Obě Buchty se však shodly na tom, že cucflek neřešily už léta –⁠ bohužel na rozdíl od jídla.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste po mámě a tátovi v dětství vymáhali bramborovou kaši naaranžovanou do čtverce? Pusťte si aktuální díl Buchet a uvědomíte si, že nejste sami, kdo dělá pizzu s kaprem a špagety s eidamem nebo si debužíruje na teplých okurkách.