Jsme dost dobrý, vylepšovat se netřeba, říkají Buchty

16. říjen 2019

Moderátorky Buchet tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly samy sebe a probraly své neúspěšné pokusy o sebezdokonalení.

Zuzana si kdysi nechala kamarádem vyvinout appku, která jí měla zabraňovat scrollovat Facebook. Appka byla sice funkční, ale nebylo to nic platné – Zuzana švindlovala a pořídila si další počítač, který tuto rušičku internetu neměl. Ivana si pro změnu pořídila drahý deníček, do kterého měla v plánu psát si, za co je v životě vděčná. Pak přišla na to, že projevy vděčnosti může projevit tak maximálně lektorům crossfitu – a deníček někam založila. Nebyla by to Ivana, kdyby za sebou neměla epizodu s počítáním kalorií. Zuzana jí však moudře poradila, že nejvíc kalorií spálí válením se v horké vaně. To ovšem Ivana považuje za nějaký brněnský hoax.

Buchty samozřejmě probraly i témata zcela mimo mísu – jak trvá dělníkům zpracovat zadaný úkol a že nejhorší jsou lidé, kteří vám řeknou úplně všechno. Obě postarší ženy se pak shodly v jednom bodě – obě jsou přesvědčeny, že boj o sebezdokonalení je sice obdivuhodný, ale předem prohraný. Je totiž tak sladké nepsat ani nečíst básně a sledovat streamovací služby s pytlíkem tortilla chipsů na břiše.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste si začali počítat kroky a zjistili, že denně ujdete 500 m? Pusťte si aktuální díl Buchet a zjistíte, že s nenaplněnými ambicemi na planetě nejste sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.