Karel nese asi rap. Putování za seriálem RapStory a historií černošské hudby s Karlem Veselým

Do našeho aktuálního speciálu přijal pozvání hudební publicista Karel Veselý, který spolupracoval na seriálu RapStory a za týden se na pultech objeví druhé vydání jeho knihy Hudba ohně. Dycky Znojmo!

Jsme rádi, že jsme v našem studiu mohli přivítat další důležitou osobu, která kope takzvaně za kulturu  ̶  Karla Veselého. Znojemský cyber rytíř, spisovatel, vášnivý hudební publicista a milovník sestavování playlistů má na svém kontě mnoho pozoruhodných projektů. Za zmínku stojí jeho kniha Hudba ohně, která se letos v lednu dočká druhého vydání, publikace napsaná ve spolupráci s kolegou Milošem Hrochem Všechny kočky jsou šedé nebo mystifikační román z konce normalizace s názvem Bomba Funk.

Kromě hudebních publikací, působení na Radiu Wave a psaní pro magazíny jako A2 či Fullmoon zanechal Karel Veselý svoji stopu také (ve spolupráci s Vladimírem 518 a Tomášem Součkem) na projektu Kmeny, který mapoval vizuální styl českých subkultur. Teď se Karel spolu s režisérem Šimonem Šafránkem vydávají do vod českého hip hopu v dokumentární sérii RapStory. Znojmu zdar a třikrát hurá!

Kdo chyběl v seriálu RapStory? A jaké rapové podcasty chybí na našem území? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu na Radiu Wave.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.