Káva se nevaří, káva se připravuje. Na návštěvě v mozku espresso nerda

15. leden 2020

Dát si kafčo s dvěma cukříky a čepicí z pěny už dávno není in, na řadě je esko s citronem. Potíž je jen se zákazníky.

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly studenta experimentální biologie Jakuba. Ten je zajímavý nejen tím, že zkoumá stres u oliv, ale také třeba tím, že si na chléb vydělává brigádou v kavárně. Nečekejte ale nikoho, kdo vám do kapuča nalije kokosový sirup. Jakub je totiž evangelista hipsterské nakyslé kávy.

Jakub kafčo a vše s ním spojené miluje natolik, že na večírcích místo nabalování míchá kávové drinky a o kafíčku napsal i bakalářku, kterou tak trochu vnucuje ke čtení zákazníkům kavárny, kteří si jenom přišli na latéčko. Zuzana i Ivana byly trochu smutné, že jim Kuba neposvětil jejich zálibu v automatových mokačínech, a za trest se mu posmívaly za výzkum nepohody u oliv.

Chcete si vzpomenout na to, jak vás barman – kávový fašista plácl přes prsty, když jste si do překápka chtěli hodit cukřík? Pusťte si do uší a hlavně srdce aktuální díl Buchet a uvědomíte si, že nejste jediný kávový vidlák světa.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.