Kryptoměny mají budoucnost, ale ne ve vaší šrajtofli

9. březen 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly Páju Vaněčkovou, která je investiční analytičkou a také fanynkou kryptoměn. Moderátorky se jí díky tomu mohly doptat, jak si opatřit bitcoiny a jaký vliv má na jejich cenu oligarcha Elon Musk.

Pája rozhlasačkám vysvětlila pojmy jako blockchain nebo token, z čehož jim šla hlava kolem. Taky se pochlubila, že ji nějaký kluk na party chtěl oslnit tím, že tvrdil, že zná zakladatele bitcoinu, ale ona mu na to samozřejmě neskočila. Jako kryptoskeptik a členka skupiny Holky v kryptu si je vědoma toho, že všude, tedy i v případě bitcoinu, je chleba o dvou kůrkách.

Ivanu napadlo, že by si Zuzana mohla založit vlastní platidlo Zuzikcoin. Pája pak povyprávěla legendu o tweetu, který naprosto přebombil svět kryptoměn a zmrazil kryptopenízky v hodnotě 155 milionů dolarů. Zuzana nakonec vyjádřila domněnku, že nejlepší je schovat si penízky do slamníku a že kryptoměny mají mnoho společného se sdílením kvásků, a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba přijdete na to, že investování do akcií čokoládoven má i modernější alternativy.

Spustit audio