Kýbl - zajímavosti z popkulturního světa

15. květen 2009

V pořadu Factory Radia Wave vám představujeme to nejnovější, co se na hudební scéně urodilo. Poprvé tady uslyšíte nově nasazené skladby do vysílání RW, pozvánky na opravdu zajímavé koncerty a také zajímavosti z popkulturního světa. Ty obstarává rubrika Kýbl, jejímž tvůrcem byl tento týden Robert Candra.

NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELÝ PŘÍSPĚVEK!

Jack White oznámil, že White Stripes chystají novou desku, a dokonce už na ní spolu s Meg White začali pracovat. Zatím prý nahráli dvě písně, a až Jack dokončí letní šňůru s The Dead Weather, pustí se do toho naplno. Release by mohl být venku příští rok. Těšíme se - kolem White Stripes bylo ticho po pěšině od doby, co před bezmála dvěma lety zrušili turné kvůli psychickým potížím Meg White.

00594536.jpeg

Kriminální okénko: Rapper Snoop Dogg byl zproštěn viny v případě údajného napadení fanouška v roce 2005. Návštěvník koncertu tvrdil, že byl zmlácen ochrankou, poté co vylezl na pódium, a že sám Snoop ho udeřil stojanem od mikrofonu. Prý si taky myslel, že rapper fanoušky na jeviště výslovně pozval. Dvanáctičlenná porota zprostila Snoopa obvinění po shlédnutí záznamu incidentu. Jeho nahrávací společnost Doggystyle nicméně musela vyplatit odškodné skoro půl milionu dolarů. Ale pořád lepší než 22 milionů, které nebohý fanoušek požadoval za bolístku původně.

00386933.jpeg

Snoopův kolega v rýmu 50 Cent takové štěstí nemá. Policie pořád vyšetřuje požár jeho sídla na newyorském Long Islandu, které loni v květnu lehlo popelem. V paláci za jeden a půl milionu dolarů žila Centova bývalá žena a jejich syn. Odloučení rodiče se prý po řadu měsíců dohadují o rapperův majetek včetně tohoto sídla, který je opravdu větší než 50 centů. Vyšetřovatelé si podle agentury AP stále myslí, že oheň byl založen úmyslně.

No a do třetice všeho zamřížovaného - britský zpěvák Boy George byl po čtyřech měsících propuštěn z vězní za dobré chování. Původně byl v lednu odsouzen k osmnácti měsícům za to, že ve svém londýnském bytě neoprávněně zadržoval prostituta. Boy George musí nicméně dalších čtrnáct měsíců nosit pěkný bezpečnostní náramek kolem kotníku a sekat latinu.

Klasici devadesátkové rockové alternativy Faith No More vydávají svou už třetí bestofku. Prvního června dorazí na pulty dvojalbová kompilace, na níž bude asi nejzajímavější (ve vší úctě k Pattonovým pozdějším hudebním aktivitám) její název: The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection. Nekupte to.

00731748.jpeg

Milovníci malých velkých Irů U2 v čele s Tomášem Turkem můžou jásat. Na stanici BBC Radio 4 byla ve středu 13. v jedenáct večer poprvé odvysílána Bonova báseň o Elvisovi. Solidní kousek - čtrnáctiminutová kláda - nese hrdý název Americký David.

autor: Robert Candra
Spustit audio