Legendární klub Ministry Of Sound se měl stát cílem teroristického útoku

29. květen 2006

Na konci března tohoto roku zatkla londýnská policie několik mladíků muslimského původu, kteří měli v plánu pomocí podomácku vyrobených bomb provést teroristický útok na blíže nespecifikovaný cíl. Jak nyní vyšlo najevo u soudního vyšetřování malá teroristická buňka napojená na mezinárodní síť Al-Kajda vážně uvažovala o útoku na jeden z největších londýnských klubů - legendární Ministry Of Sound.

Jak zaznělo na nahrávkách odposlechnutých v bytě jednoho z podezřelých, útok na hudební klub se teroristům zdál celkem jednoduše proveditelný. V rozhovoru se svým komplicem to doslova vyjádřil jeden z obviněných: "Výbuch v klubu zní dobře a jeho uskutečnění není ani tak velký problém. Případný výcvik můžeme zajistit. A dostat se do Ministry Of Sound opravdu není tak těžké. Najdete si tam třeba práci za barem."

Jak konstatoval jiný z obviněných: "Nikdo z té špíny, která chodí do londýnských hudebních klubů, nemůže zvednout ruku a prohlásit, že je nevinný!"

Dveřmi známého londýnského klubu Ministry Of Sound již dohromady prošlo přes půldruhého milionu návštěvníků a klub pojme najednou až 1 800 kluberů. Jak řekl u soudu jeho manažer Gary Smart: " Pokud by se náš klub stal cílem teroristického útoku je jasné, že následky by byly při tak velké koncentraci lidí na tak stísněném prostoru katastrofální."

Všech sedm obviněných zatím jakoukoliv vinu popírá a odmítli i to, že značné množství chemikálií, které si uložili ve veřejně přístupném placeném skladišti, mělo sloužit k výrobě výbušniny.

00401209.jpeg
Spustit audio