Lost Eye najdete v MeetFactory

7. leden 2009

V pátek devátého ledna odstartuje v pražském prostoru MeetFactory vernisáží výstava Lost Eye. Potrvá do 15. února a představí práce tří výtvarníků: Bena Cottrella, Jany Kochánkové a Vladimíra Skrepla. POSLECHNĚTE SI: Pozvánku na výstavu a rozhovor

První vystavující, Ben Cottrell, je Angličan žijící a tvořící v Berlíně. Zaměřuje se na malby, sochy a koláže, jejichž prostřednictvím sestavuje mnohovrstvé krajiny a zkoumá povahu mýtu. Ve svých pracích Cottrell zároveň ohledává i narušuje existující kulturní kontexty, přičemž jsou mu často východiskem přírodní obrazy a představy.

00842488.jpeg

Dvacetiletá absolventka ateliéru malby na pražské Akademii výtvarných umění Jana Kochánková kombinuje prvky sochařství, designu, videoartu, módy i performance. Její díla bývají často definována konkrétním prostorem a důležitou roli při jejich vzniku hraje i spoluúčast publika.

Taky Vladimír Skrepl, vedoucí ateliéru malby na AVU, kterým prošla právě i Jana Kochánková, používá média jako objekt, socha nebo instalace, přestože jeho hlavním vyjadřovacím prostředkem zůstává malba a kresba. Loňský držitel ceny pro autory nad 35 let nachází významnou inspiraci v mladé umělecké generaci a zejména v současné hudbě. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Janou Kochánkovou a Vladimírem Skreplem

V této souvislosti doplním, že páteční vernisáž doslova okoření koncert metalové skupiny Spreading Dread.

Výstava, kterou podporují Goethe Institut, Česko-německý fond budoucnosti a Ministerstvo kultury, bude otevřena vždy od středy do neděle mezi třetí a osmou hodinou.

autor: Robert Candra
Spustit audio