Lukáš Grüner: Route 66, Highway 1 a západ USA

19. květen 2013

Vozíčkářova motorkářská (!) cesta po legendárních trasách amerického Západu. Lukáš Grüner měl v roce 1996 úraz na horách, po kterém ochrnul na spodní část těla.

Dnes hraje na reprezentační úrovni florbal na vozíku a dálkově studuje speciální pedagogiku. Rád si dokazuje, že být na vozíku není překážka v životě, ale jen zádrhel, který se dá překonat. Proto také vyrazil na motorkářskou expedici organizovanou Radkem Krieglerem (Outdoors Riders) po západu USA, aby navštívil některé národní parky a projel se po legendárních trasách jako Route 66 nebo Highway Nr. 1, navíc na Harleyi. V jejím rámci se v Las Vegas navíc taky oženil...

Tématem vysílání byly Zion Park, Bryce Canyon Park, Grand Canyon, Sequoia National Park, Monument Valley , Route 66 i prosté obtíže motorkářské expedice, které se jí účastní vozíčkář. poslechněte si záznam vysílání a podívejte se na fotky!

Více o cestě Outdoors Riders po USA najdete zde
www.facebook.com/casablanca.radiowave


View Lukáš Grüner: Route 66, Highway 1 a západ USA in a larger map

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.