Mike Skinner poběží na přání sponzora maratón

7. červen 2006

Mike Skinner známější jako The Streets se svým fanouškům prostřednictvím svých webových stránek svěřil, že se na podzim zúčastní marathónského běhu v americkém New Yorku. Za jeho rozhodnutím stojí sponzor.

Toto rozhodnutí ale pravděpodobně nemá moc co do činění s nějakou láskou ke sportu. Sedmadvacetiletý rodák z Birminghamu, který v současnosti boduje se svým novým albem The Hardest Way To Make An Easy Living, je totiž sponzorován jistým velkým americkým výrobcem sportovního oblečení a bot a jak sám Skinner říká: "Po konzultaci se svým sponzorem, jsem se rozhodl, že poběžím. Vím, že to je docela dálka, ale zvládli to i jiní, tak to přece nemůže být těžké, ne?" A hádejte jaképak boty si nejspíš Mike na dvaačtyřicetikilometrovou štreku obuje?

Podzimní marathónu v americké metropoli je velkou událostí a každoročně se ho zúčastní přes půl milionu běžců. Další slavná osobnost, která už ohlásila svoji účast na letošním ročníku, je několikanásobný vítěž Tour De France, legendární Lance Armstrong.

00405555.jpeg
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.