To nej-horší z cest

9. duben 2009

Casablanca je magazín zaměřený na cestování a outdoorové sporty, takže k těmto aktivitám hodně láká a motivuje. Není proto od věci čas od času připravit dílo, který nadšení pro věc zkonfrontuje s riziky věci.

Fyzické vyčerpání, přepadení, policejní a byrokratická šikana nebo uvěznění v horách vlivem počasí, to všechno patří k nezávislému cestování stejně jako úžasná setkání, cizí kultury nebo krásná panoramata v paměti a na fotkách.

Do prvního dubnového dílu Casablanky jsme vybrali 5 negativních a obskurních zážitků především z Asie, Afriky a Latinské Ameriky v sestřizích ze starších dílů a živých anketních telefonátech. O jaké jde? Policejní opruz na kazašsko-kyrgyzské hranici, totální vyčerpání během vodácké expedice v Etiopii, ruská invaze do Gruzie během pobytu v zemi, přepadení cyklisty v Mexiku nebo alkoholismus v sibiřských republikách...

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.