Nejoblíbenějším stylem taneční muziky je trance

31. říjen 2006

Tak to vypadá, že trance pořád táhne. Alespoň podle prestižní ankety DJ Mag Top 100 DJs. Hudební časopis DJ Mag vyhlašuje každoročně anketu o 100 nejlepších DJů světa a letos stejně jako loni ji vyhrál tranceový magnát Paul van Dyk z Německa.

Trancaři obsadili i další medailové pozice - druhý skončil Holanďan Armin van Buuren a třetí příčku ukořistil Tiësto. V anketě celkem hlasovalo přes 210 tisíc lidí (což je o 90 tisíc víc než loni) z celkem 229 zemí světa. Nejvíc hlasů přišlo z USA, Velké Británie a Německa. Zřejmě proto se na čtvrtém místě umístil u nás nepříliš známý americký DJ Christopher Lawrence, který hraje (jak jinak) zase trance. Trancovou nadvládu prolomil až u nás taky spíš neznámý Američan - DJ Dan, který hraje převážně house a obsadil v žebříčku pátou pozici.

00460587.jpeg

Do první desítky to zvládli i dva DJští veteráni a sice DJ Sasha a John Digweed. O oblíbenosti tranceu svědčí i devátá příčka, která patří projektu Above and Beyond. V těsném závěsu za nimi se pak umístilo duo Deep Dish.

Zjevným faktem je, že do této ankety hlasují spíš příznivci rovných beatů, protože zástupců těch zlámaných tady moc nenajdete a těch pár co tady najdete, se umístilo až v poslední části žebříčku. Na 94. místě jsou Stanton Warriors a na 97. je britská drum and bassová legenda - Andy C.

První dvacítka žebříčku vypadá takto:


1 Paul van Dyk
2 Armin van Buuren
3 Tiësto
4 Christopher Lawrence
5 DJ Dan
6 Ferry Corsten
7 Sasha
8 John Digweed
9 Above and Beyond
10 Deep Dish
11 Carl Cox
12 Infected Mushroom
13 ATB
14 Paul Oakenfold
15 Hernan Cattaneo
16 Judge Jules
17 Eddie Halliwell
18 Marco V
19 Markus Schulz
20 Gabriel & Dresden Celý žebříček najdete zde.

Spustit audio