O pořadu Echo Adély Sobotkové

Echo Adély Sobotkové mapuje underground elektronické, experimentální a post-klubové scény. Tedy hudby, která už sice vyrostla ze svých klubových juchavých tenisek a překonala nálepku pouhé dobré zábavy, ale která stále funguje na bázi rytmu, potažmo tance, jen si uvědomuje, že neexistují opravdu žádné meze a žánry.

Zajímá nás hudba, jejíž klubové kořeny jsou stále rozeznatelné, ale jejíž tvůrci přinášejí i silný názorový a umělecký vklad a svoji tvorbu vnímají jako prostředek k sebevyjádření a zároveň jako nástroj komunikace napříč davy. Zajímají nás non-žánry vzešlé z non-humánní reality současného světa. Sledujeme zvuky, které reagují bezprostředně na své okolí a které chtějí něco znamenat.

Současní post-kluboví producenti čerpají z tradic klasických, tanečních a experimentálních elektronických žánrů, jako jsou např. jungle, noise, hardcore techno, nativní latino a africké rytmy, ale i mainstream pop, rap a r’n’b, a spojují je v jeden skutečně internacionální zvukový proud. Echo Adély Sobotkové přináší nejen profily producentek a producentů, labelů a kolektivů, ale zkoumá i jejich inspirační zdroje a další kontexty, stejně jako osobní asociace autorky pořadu.

Pořad připravuje a moderuje: Adéla Sobotková

Historie pořadu: Pořad začal v lednu 2017.

Všechny díly pořadu najdete zde.

Tento pořad se již nevysílá

Poslední záznamy

Další pořady

  • Quest

    Quest si dal za cíl provést vás světem počítačových her tou nejhravější formou.

  • Štěstí ASAP

    Šestidílný podcastový seriál o tom, jak za každou cenu vydělat na depkách. Tomáš, Patrik a Andula chtějí dobýt svět s jejich AI aplikací pro duševní zdraví. Zvládnou to? 

  • On Air

    Reportáže, recenze, rozhovory i názorová publicistika z proudového vysílání.

  • Flám

    Ty nejčerstvější bangery a hosté z první klubové linie na Radiu Wave.