O pořadu Zhasni!

Zhasni! je audio projekt o sexu a intimitě mladých lidí. První původní podcast z produkce Českého rozhlasu odkrývá jejich city, vztahy, vášně a touhy a zachycuje dění za dveřmi ztemnělých pokojů. Devítidílná podcastová série Radia Wave vás zavede od asexuality přes práh bolesti a smyslové slasti do světa BDSM. Dá vám pocítit erotické napětí mezi partnery během těhotenství, vezme vás na lov zážitků přes online aplikaci i na skupinový sex.

Podcast Zhasni! je intimním prostorem, kde se otevřeně mluví i o tom, co si obvykle necháváme pro sebe, a ve kterém platí, že co není zakázáno, je dovoleno. Nikdo tu není za svá slova, činy a touhy souzen, naopak se zde otvírá celé spektrum prožívání sexuality.

Příběhy a zpovědi protagonistů Zhasni! zaznamenali tvůrci a tvůrkyně s výrazným autorským rukopisem a zkušeností s dokumentem filmovým i rozhlasovým (Tereza Nvotová, Roman Štětina, Bohdan Bláhovec, Johana Švarcová a Daniel Moravec), kteří spolupracovali se stejně osobitými sound designery (Stanislav Abrahám, Dominik Gajarský, studio Needles a Martin Ožvold). Výsledný tvar tak balancuje na pomezí dokumentární tvorby a zvukového experimentu. Dramaturgyní série je Brit Jensen. Zhasni! vyrobil Kreativní HUB Českého rozhlasu ve spolupráci s Radiem Wave.

K odběru podcastu se můžete přihlásit na www.zhasni.cz, kde také najdete související materiály – rozhovory, fotky, videa nebo texty od výrazných českých literátů.

Podcast připravují: Tereza Nvotová, Roman Štětina, Bohdan Bláhovec, Johana Švarcová a Daniel Moravec

Historie podcastu: Podcast běží od března 2017

Tento pořad se již nevysílá

Další pořady

  • Lit

    Lit je zapálený podcast o literatuře a knihách. Zveme si hosty a hostky, se kterými si povídáme o tom, co čteme a proč. Chceme vědět víc a taky sebe i vás inspirovat.

  • Flám

    Ty nejčerstvější bangery a hosté z první klubové linie na Radiu Wave. 

  • Pleják

    Hity místo algoritmů na Radiu Wave! Mixtape těch nejčerstvějších novinek i nestárnoucích bangerů z našeho neustále se rozrůstajícího jukeboxu.

  • Modeláři

    Modeláři jsou informovaná i fanouškovsky zanícená sonda do žánrů hardcoru, metalu, punku i temných odvětví ambientu.