O pořadu Podhoubí

Podhoubí je magazín o přírodě, životním prostředí a všech cestách k šetrnému životu. Přinášíme v něm rozhovory s odborníky, ochranáři, zemědělci i dalšími aktivními lidmi, jimž životní prostředí není lhostejné. Vysvětlujeme environmentální témata, která v současnosti výrazně pronikají do společenské diskuze.

Změna klimatu, znečištění životního prostředí, vymírání druhů. To jsou jen některé z problémů současného světa, jejichž dopady stále častěji pociťujeme na vlastní kůži. Ve vzrušených debatách však často chybí názory renomovaných odborníků, ochranářů, aktivistů, ale i pohledy pěstitelů, zemědělců, včelařů a dalších profesí. Proto je tu Podhoubí. Odpovědi hledáme na polích, v lesích i laboratořích. Životní prostředí pro nás není téma na okraji mediální scény, ale živá součást našich životů.

Čas vysílání: každé úterý od 17 hodin

Všechny díly pořadu najdete zde nebo odebírejte podcast na wave.cz/podcasty.

Historie pořadu: Podhoubí vysíláme od května 2020.

Pořad připravují

Další pořady

  • Houpačky

    Houpačky jsou magazín pro aktivní rodiče, který každý týden nabízí diskuse o dětech, mateřství, otcovství, rodině a životním stylu s lékaři, psychology, poradci i...

  • Čelisti

    60 minut dravého filmového lovu: horké novinky z filmového oceánu, hlavní filmová událost týdne i drobný plankton aktuálního filmového dění.

  • Zkouškový

    Zkouškový je první český hraný podcastový seriál pro mladé posluchače. Šest hrdinů a hrdinek v seriálu řeší to, co asi všichni známe. 

  • Brrrap

    Rapová série Brrrap je podcast, který se zajímá o to, co se honí rapperům v hlavě, když nedrží mikrofon v ruce. Za jaké kariérní rozhodnutí by si rappeři nafackovali?