O pořadu Stopy

Hudební projekt Radia Wave, který spojuje nerdskou fascinaci rozhlasovým archivem s láskou k elektronické hudbě. Sto let rozhlasu vysamplovaných v jedinečných skladbách.

Oslovili jsme nejinspirativnější osobnosti domácí producentské scény, aby za pomoci metody samplingu využily archivní rozhlasové nahrávky a použily je v autorských skladbách. Oslovení umělci měli k dispozici kurátorovaný výběr toho nejzajímavějšího, co hudební a slovesný archiv za sto let existence nashromáždil. Za projektem stojí autorský tým Anety Martínkové, Jana Jaksmanického a Terezy Kunderové.

Sampling je metoda práce se zvukovým materiálem v současnosti oblíbená v rapu nebo popu. Už existující nahrávky nebo jejich části se znovu využívají při tvorbě nových skladeb. Kořeny má mimo jiné i ve francouzském veřejnoprávním rozhlase. 

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
nepravidelněRadio Wave

Pořad připravují

Další pořady

  • Buchty

    Buchty jsou sofistikovaně neseriózní zábavný girl talk Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Těšte se na hodinu se dvěma moderátorkami, které...

  • Bourání

    Bourání je pořad o architektuře, urbanismu a designu. A o tom, jak nám zlepšují nebo zhoršují život.

  • Flám

    Ty nejčerstvější bangery a hosté z první klubové linie v živelných DJ setech na Radiu Wave.

  • Grundfunk

    Unikátní mix funku, soulu, jazzu a dalších směrů elektronické a progresivní hudby, ve které nechybí nezbytný groove, to je Grundfunk na Radiu Wave!