Novinka od Underworld opět pouze v digitální podobě

22. květen 2006

Legendární dvojka Underworld chystá na červen vydaní dalšího ze svých digitálních releasů. Bude se jednat o zhruba půlhodinový mix pěti zbrusu nových tracků z dílny těchto pánů. Novinka bude stejně jako jejich dva předchozí nejnovější počiny k dispozici pouze jako digitální download na jejich internetových stránkách.

Dle svých slov se Karl Hyde a Rick Smith rozhodli vydávat nyní své věci pouze v digitální podobě z několika důvodů: "Už nás nebavilo vydávat jenom sedmdesátiminutová CD a hádat se s vydavatelem o přesné podobě bookletu. Už to bylo trochu nezáživné. Chtěli jsme víc svobody a tak jsme si řekli proč to nezkusit sami a po svém. Navíc pokud vydáváte hudbu jako digitální releas, můžete k ní přidat spoustu dalšího třeba vizuálního materiálu."

V digitální podobě jim zatím vyšly dvě věci a sice dva zhruba půlhodinové mixy nazvané Lovely Broken Thing a Pizza for Eggs. Mixy se dají stáhnout z oficiálních stránek Underworld za poplatek 5 liber. Ke každému z nich si navíc stáhnete i několik set doprovodných fotografií a originální booklet.

V pořadí třetí mix by se na jejich stránkách měl objevit během června a v porovnání s jejich staršími věcmi by měl být o dost temnější a ambientnější. Opět nebudou chybět fotografie nesoucí se v podobné náladě jako mix.

Na příští rok pak chystají Underworld, kteří v současné době pracují na soundtracku k filmu Breaking and Entering v hlavní roli s Judem Law, vydání "opravdového" CD ve fyzické podobě. I toto CD se ale chystají doplnit nejrůznějšími digitálními downloady.

00398352.jpeg
Spustit audio