Nulajednanulanula ve Špíně: Post-jaspis, achátcore, screametyst

15. duben 2016

Tentokrát se nám podařilo zase jednou nacedit do éteru pořádně mladou krev. Kapela nulajednanulanula z Klášterce nad Ohří, která den po zastávce ve studiu Radia Wave zahrála na oslavě čtvrtých narozenin Špíny, před čtyřmi lety ještě vůbec neexistovala. Zato teď se hlásí o vaši pozornost s intenzitou, které je škoda nepodlehnout.

Přestože Ferry, Jehu, Pesha a Vajco tvrdí, že v patnáctitisícovém Klášterci a potažmo na Chomutovsku se toho v extrémních hudebních žánrech až na pár výjimek moc neděje, nijak je to neomezuje ve vyšlapávání si vlastní cesty: hudba podle nich nemusí zapadat do kontextu místa ve smyslu ucelené lokální scény. A navíc – jak nepadlo do mikrofonu, ale poté u piva – zdánlivé nic ve finále na lidi působí až překvapivě silně, ať už jde o rozpálenou pustinu americké pouště, nebo historií zatížená místa po zaniklých sudetských vesnicích.

Poslechněte si, jestli hardcorová surovost, postmetalová atmosféričnost a splašená metalcorová matika nějak souvisejí s geologickým podložím kraje, co znamená jejich binární název, jak se natáčelo čtyřskladbové demo a jak moc by byla kapela ochotná experimentovat s míň špinavým zvukem. A když vydržíte úplně do konce, dozvíte se, co s tím má společného Kimi Räikkönen.

Playlist:
nulajednanulanula – Pravděpodobnost výskytu, 4:58 (samizdat)
Kobra XI – No Title, 1:21 (Soya Milk Records)
Ventolin – Totem, 3:42 (Bumbum Satori)
Loma Prieta – Useless Limbs, 1:02 (Discos Huelga, React With Protest)
Grand Predateur – Harmonic Distortion, 1:11 (Ocinatas Industries)
Gride – Arogance Moci, 1:10 (Shindy Productions)
WWW – Ve stínu lamp, 3:30 (Bigg Boss)
Beau Navire – One So Illusive, 3:32 (React With Protest, Inkblot, Moment of Collapse Records)
Orchid – Le Desordre C’est Moi, 1:59 (Ebullition Records)
nulajednanulanula – Raikkonen se zlatou hvězdou na čele, 1:31 (samizdat)

https://nulajednanulanula.bandcamp.com/

Prohlédněte si taky fotky ze Špinavýho večírku.

autor: Robert Candra
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.