Od relaxu až po trapový chaos. Rapových desek přibývá nevídaným tempem a my servírujeme to nejlepší

22. říjen 2021

Young Thug, Maxo Kream, City Morgue, Zack Fox a mnoho dalších mají venku nové desky, na které si posvítíme v našem přehledu. A k tomu reportáže z rapových akcí jako bonus.

Za poslední týdny se vyrojilo mnoho nových desek a my se vám pokusíme naším přeletem od Atlanty po Texas přiblížit ty nejlepší z nich. První z nich má na svědomí otec slime music Young Thug. Jeho druhá studiová deska PUNK vyšla v polovině října a najdete na ní mnoho hostů z blízkého okruhu samotného Thuggera. Psychedelický cover, dvacet skladeb a Young Thug v mnoha podobách.

Dalším velkým releasem je album Weight of the World od texaského rappera Maxo Kreama. Jeho třetí studiová deska je příjemnou rapovou vycházkou, na které se potkávají ASAP Rocky, Tyler, the Creator a samply odkazující na legendární Three Six Mafia. V podobném zvuku a duchu se nese album Shut the Fuck Up Talking to Me od amerického komika, ilustrátora a rappera jménem Zack Fox – osvěžující překvápko pro ty, co hledají nějakou divnost.

Opomenout nemůžeme ale ani počin od City Morgue, kteří pokračují ve svém chaotickém a těžkotonážním projektu Bottom of the Barrel. Třetí díl rapové ságy není o nic klidnější a měkčí než minulé projekty: dvojice rapperů z New Yorku posluchače nešetří a všech 13 skladeb je ideálním soundtrackem do těchto dnů. A kdo by si chtěl naopak trochu zarelaxovat a odpočinout, tomu doporučujeme novou kompilaci skladeb od ILoveMakonnena s názvem DMW007.

Jaký legendární sample použil Maxo Kream? A s kým si spletli Don Chaina na Addictu? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.