O'Death se vracejí do Prahy

4. březen 2009

5. března ovládnou strahovskou Sedmičku živelní Newyorčané O´Death. V Praze svůj našlapaný mix country a punku představí už podruhé. Více o kapele se můžete dozvědět ve čtvrtek mezi čtvrtou a pátou v Odpolední session Radia Wave, kde budou hosty.

NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELOU POZVÁNKU!

O´Death táhnou svou otřískanou hudební káru společnou rukou od roku 2003, kdy se dali dohromady na univerzitě. Za pomoci kytary, houslí, bendža a klidně kyblíků od barvy místo bicích svérázným způsobem oslavují život, smrt a všechno mezi tím. Jejich písně inspirované country, gospelem i bluegrassem v sobě zároveň mají nezničitelnou punkovu energii a strhující uhrančivost cikánského šramlu. A co je vůbec nejlepší - uvěřitelnou poctivost. Hudba těchhle chlapíků není vymyšlená, ale žitá, a je to na ní mordyjánsky znát.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor se skupinou O'Death

00876414.jpeg

O´Death zahrají písně z aktuálního, třetího elpíčka Broken Hymns, Limbs and Skin, které vyšlo loni u City Slang. Předcházel mu o rok starší syrový debut Head Home a ještě před tím samizdatové a dávno rozebrané album Carl Nemelka Family Photographs z roku 2004. Zlomené hymny přinášejí zatím zvukově nejpropracovanější a žánrově nejpestřejší polohy O´Death. Kapela se na téhle desce zároveň pokoušela vyrovnat se smrtí bubeníkovy snoubenky. On sám k tomu říká: "Byla to tvrdá zima, ale tahle deska mi zachránila život."

Předskočí sanfranciští Uzi and Ari, hravě melancholický projekt Bena Shepharda. Nevtíravá indie kytarovka, kořeněná decentní elektronikou i dechovými nástroji, rovněž se třemi dlouhohrajícími počiny na kontě.

Vyškrábněte z hloubi botníku pohodlné farmářky - bude se dupat! Tak, že se strahovský kopec zmenší aspoň o metr!

autor: Robert Candra
Spustit audio