Ponec uvádí absolventy Duncan Centre

4. leden 2009

Tříkrálový večer, tedy 6. ledna, bude v žižkovském divadle Ponec ve znamení tří mladých absolventů konzervatoře Duncan Centre. Jana Wrána představí svůj projekt Magnet. V něm autorka v režijní spolupráci s Janem Burianem umělecky zkoumá jednu ze základních interakcí v přírodě - fenomén elektromagnetického pnutí.

Tématem choreografie Da Capo další vystupující, Kateřiny Stupecké, je rozhodnutí. A to rozhodnutí jako počáteční bod cesty, která člověka zavede na neočekávatelná místa.
POSLECHNĚTE SI: Pozvánku do divadla Ponec

Večer uzavře představení Jiřího Bartovance When my mind is rocking, I know it´s 7, tedy Když se moje mysl kolébá, vím, že je 7. Jde o choreografický debut mladého tanečníka, který je stálým členem proslulého německého souboru Sashy Waltz. Jiří Bartovanec nastavil autorské zrcadlo směrem dovnitř a subjektem svého projektu učinil právě sebe samotného, svou osobní historii. Jeho choreografie je komplexním uměleckým počinem - včetně originální hudby, kostýmů a světelného designu. Na začátku představení tak protagonistu uvidíme v "panelákovém" domácím úboru, který bude asi většině diváků z minulosti odněkud povědomý, zatímco závěr odtančí v obleku z českých a amerických vlajek.

00841259.jpeg

Pokud vás zajímají tři autorské podoby mladého tanečního umění, přijďte se podívat šestého ledna do divadla Ponec.

autor: Robert Candra
Spustit audio