Průřez labelem Ad Noiseam

22. říjen 2009

Berlínský label Ad Noiseam se do toho v říjnu pořádně obul, když do světa vypustil hned šest nových dlouhohrajících releasů. Jeden z nich, po výtečném EPčku Mutations z letošního ledna hodně očekávaný následovník tři roky starého eponymního debutu, od seskupení The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, bude podrobněji představen v tradiční rubrice 3in1.

Kromě tří ukázek z desky Here Be Dragons, ale samozřejmě dojde i na zbylých pět nových říjnových releasů vydavatelství, které se stylově zařazuje do kolonek "Rhythmic Noise - Ambient - Breakcore - Experimental". V pondělí 26. října, mezi osmou a devátou hodinou večerní, tak zazní skladby z čerstvě vydaných desek od dvojčlenných projektů Wilt, Broken Note a trojice producentů DJ Hidden, Raoul Sinier a Detritus.

Poslední říjnový WavetroniQ bude především ve znamení labelu Ad Noiseam. Kromě toho ale zazní také například ukázka z nového EPčka Strathcona Variations od Loscil nebo z debutové desky All My Best Intentions od producenta Millipede, která vyšla v září na značce Hymen Records.

01022317.png

Playlist pořadu: Arve Henriksen - Opening Image [Chiaroscuro] /Rune Grammofon, 2004/ Detritus - Drift [Things Gone Wrong] /Ad Noiseam, 2009/ Broken Note - Mask Of Gas [Terminal Static] /Ad Noiseam, 2009/ Raoul Sinier - Hard Summer [Tremens Industry] /Ad Noiseam, 2009/ Millipede - Reocurring Themes In The Artist's Work [All My Best Intentions] /Hymen Records, 2009/ Wilt - Halloween [-] /Self Released, 2009/

Rubrika 3in1: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble - Here Be Dragons /Ad Noiseam, 2009/ Sirocco Mists Of Krakatoa Seneca

Loscil - Union Dusk [Strathcona Variations] /Ghostly International, 2009/ DJ Hidden - Epilogue [The Words Below] /Ad Noiseam, 2009/ Jori Hulkkonen - Man From Earth [Man From Earth] /Turbo, 2009/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.