Ray Lugo v Grundfunku

11. květen 2012

Ray Lugo, lídr a zpěvák newyorské afro party Kokolo, je právě na turné po celé Evropě a v jejím rámci se několikrát objeví i v naší zemi.

Jako DJe ho můžete potkat v sobotu 12. května na akci Afromission v pražském Paláci Akropolis nebo ve středu 16. května na dvojakci Phono.cz Street Party opět v Praze v Opatovické ulici a na večírku Mash Up Funk v Chapeau Rouge. Anebo jej můžete slyšet a vidět v našem studiu. Ray Lugo, kterému čerstvě před měsícem vyšlo vůbec první plnohodnotné sólové album We Walk Around Like This, totiž dorazí v neděli do Grundfunku.
/raylugo.org

Ale u jednoho hosta tentokrát neskončíme. Loňský rok v září nám sestavil hodinový playlist složený z nahrávek vycházejících u vydavatelství Record Kicks a teď přišel čas, aby nás navštívil osobně. Ze sousedního Slovenska se k nám do pražského studia podívá DJ Kinet, který ve své zemi působí jako promotér, novinář a také jako DJ Rádia_FM, kdy každou neděli večer spolu se svým kolegou DJem Magálovou provází pořadem NuSpirit FM. Tuto neděli ale bude DJ Kinet jen váš!
radiofm.sk/relacie/nuspirit
tomek.blog.sme.sk

02627847.jpeg

Pravidelná rubrika Groove Window tentokrát představí londýnského bubeníka, perkusistu, DJe, producenta a vůbec hudebního skladatele Maxe Sedgleye, jehož skladby lze charakterizovat jako striktně taneční zábavu vystavěnou na funkovém a hiphopovém základu. Na scéně je jednu dekádu a zatím poslední album Suddenly Everything, které vyšlo v roce 2010, nám ho představí již tuto neděli mezi 22 hodinou a půlnocí, kdy váš oblíbený pořad zaplňuje prostor ve vysílání Radia Wave.
www.myspace.com/maxsedgley
www.facebook.com/ Max-Sedgley



autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.