Rohony: Paternoster Session

9. únor 2022

Série Paternoster Sessions Radia Wave je zpátky a krom lokace s oběžným výtahem vystřídala samozřejmě i line–up. Bývalý fotbalista a pravděpodobně jediný tuzemský rapper s odlitkem vlastní hlavy Rohony byl minulý měsíc hostem ve čtvrté sérii rapového podcastu Brrrap. Tam vysvětloval třeba to, co ho vedlo k odchodu z labelu Addict Sound. Nyní ve stísněné kabině takzvaného páternosteru zarapoval track Cameron Diaz.

V hudbě cílevědomého rappera Rohonyho můžeme slyšet řadu metafor či asociací, kvůli kterým býval někdy označován za alternativu, což ale sám důrazně odmítá. Díky originálnímu přístupu si krom jeho hudby jen tak nespletete ani propracované videoklipy, které se odehrávají v drsné přírodě i v galerii. Za značkou Rohony ve skutečnosti stojí tvůrčí duo, v jehož rámci se o vizuální stránku stará Lukáš Zálešák.

Důležitá je pro Rohonyho i práce s artefakty, které vznikají pro účely klipů a kam kromě několika módních prvků patří také detailní odlitek jeho hlavy. Pro své vystoupení v oběžném výtahu zvolil track Cameron Diaz, který najdeme na jeho loňském debutovém EP Australian Open 2016.

V příští dílu série Paternoster Session se představí rapper, producent a zakladatel labelu TyNikdy Idea. Na všechna videa z „páteru“ se můžete podívat tady.

Interpret: Rohony
Název skladby: Cameron Diaz
Producent: Fill
Kamera: Lukáš Nesvadba
Střih: Colin Blount
Zvuk: Jaroslav Pokorný
Produkce: Daniel Sommer
Páternoster: Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Praha 1
autor: Radio Wave

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.