Rozhovor s Controlled Collapse

V pátek 27. dubna uvítáme v pražské XT3 delegaci polských kapel. Proto jsme nelenili a zavolali frontmanovi electroindustrialistů Controlled Collapse.

S Wojciechem jsme si povídali nejen o jeho hlavní kapele a bočním tanečním projektu Clicks, ale i o :Wumspcut:, změnách v sestavě, znalosti českých i slovenských kapel, současném stavu polské temné scény a dalších zajímavostech.

Electroindustriální formace Controlled Collapse z Lodže vznikla v roce 2003 a už o rok později zveřejnila svou první nahrávku na kompilaci sestavené slovutným Johanem van Royem ze Suicide Commando. Hned debutové album Injection se vyšplhalo na šestou příčku německé alternativní hitparády, svou pozici Controlled Collapse potvrdili i druhou deskou Things Come To Pass v roce 2010. Během své existence kapela vytvořila řadu remixů, např. pro velikány Combichrist, Suicide Commando či Diskonnekted, a hrála na festivalech jako Summer Darkness v Utrechtu nebo Dark City Festival v Edinburgu. V loňském roce čtveřice nadchla publikum na bolkówské Castle Party a letos se představí na jednom z hlavních pódií Wave Gotik Treffen.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio