Rozhovor s kapelou Vanessa

Pokud je ikonou domácího kytarového národa s gotickou duší jihlavská parta XIII. století, pak tvrdí elektronici přísahají na desky Pražáků Vanessa. Parta Samíra Hausera, Dana Rodného a nově i Mirka Papeže, se po dlouhých letech znovu probudila k životu a vydala desku Ave Agony.

O desce a o unikátní spolupráci dvou producentských mozků kapely, si budou povídat redaktoři pořadu Dark Wave se vzkříšeným Danem Rodným a Mirkem Papežem alias Moimírem Papalescu.

Víte o tom, že Dan Rodný chtěl spáchat reunion bez elektroniky? Že Mirek Papež se v začátcích Vanessy přihlásil na konkurz zpěváka? Netušíte proč jsou na desce texty v němčině a co chystá kapela na křty a další koncerty v příštím roce? O tom všem je řeč v rozsáhlém rozhovoru, který redaktoři pořadu Dark Wave spáchali s kapelou v studiu Radia Wave.

01034632.jpeg
autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.