Rozhovor s Rome 2011

Není to tak dlouho (15. října), co jsme v našem hlavním městě hostili zásadní formaci dark/neofolkové scény, lucemburský projekt Rome.

A protože by bylo škoda ústřední postavu Jeroma Reutera jen tak propustit, odchytili jsme jej předtím, než se svojí čtyřčlennou doprovodnou kapelou vystoupil na pódium pražského klubu Chapeau Rouge, na exkluzivní rozhovor.

Povídali jsme si nejen o chystané trilogii Der Aesthetik der Herrschaftsfreiheit, ale také o výměně zvukového producenta Patricka Damianiho, analogovém nahrávání nového opusu na venkově, lidském bratrství, současné darkfolkové scéně nebo připravovaném turné po obývácích.

autoři: Pavel Zelinka , Tomáš Hoyer
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.