Soutěžní Casablanca – vybavte se na léto

19. červen 2011

Cestovatelský a outdoorový magazín Radia Wave vám v neděli 26. června nabízí velký díl plný soutěží. Hrajte o DVD Trabantem napříč Afrikou a cestovatelské průvodce Lonely Planet a Rough Guide (celkem 4) a hlavně o stan Hannah Rider! Casablanca 26. června začíná v tradičních 11:00!

Hannah Rider je velmi lehký stan (váží pouze 2450g) pro dvě osoby s extrémní stabilitou a minimálním objemem po sbalení. Vnější duralová konstrukce umožňuje stavbu stanu za deště bez obavy z navlhnutí vnitřního stanu. Systém odvětrání dokonale odvádí vlhkost a umožňuje vaření i v krytém prostoru předsíňky. Tento stan je výborná volba pro náročnější trekking. Jde o výhru v hodnotě téměř 5000,- Sponzorem soutěžního vydání pořadu Casablanca je nový e-shop www.rockpoint.cz, který tuto cenu do soutěže věnoval.

Trabantem napříč Afrikou je film mapující cestu trabantem z Prahy do Kapského města, kterou podnikl tým Dana Přibáně. 2 válce, 2 takty, 2 trabanty a 20 000 kilometrů pouštěmi, horami, pískem i bahnem mapuje druhý díl plánované dvd trilogie Velké cesty malého auta – trabantem po třech kontinentech. Vyhrajte dvd s podpisem Dana Přibáně (který bude hostem Casablanky 3. července s novou jihoamerickou expedicí).

Soutěžit budeme také o 2 průvodce Rough Guide (výtisk podle vašeho výběru), zásadní a objemné průvodce této renomované americké značky, která kromě praktických informací, map a popisů měst a treků svým čtenářům přináší také úryvky z krásné literatury dané země, kapitoly z historie a hudební tradice a nezřídka je doplněná o DVD, přibližující jednotlivé země i obrazem. Seznam oblastí vydaných v češtině díky nakladatelství Jota, najdete ZDE. Ve stejném nakladatelství začala vycházet také řada Bradt Guides – pokud výběr výherce padne na destinaci, kterou pokrývá tento průvodce, bude vám Bradt Guide také k dispozici. Obsáhlý rozhovor s tvůrcem těchto průvodců najdete ZDE.

00835482.png

Lonely Planet je světově proslulá edice průvodců s dlouhou historií. Průvodce této značky pokrývají téměř celý svět. Jsou psány profesionálními cestovateli-specialisty pro jednotlivé oblasti a jsou pravidelně aktualizované. Jsou plné praktických a užitečných informací, kvalitních map a plánků a doporučení. Nakladatelství Svojtka & Co. již vydalo od roku 2001 více než 110 těchto průvodců v českém jazyce. Přehled těch dostupných najdete ZDE. V soutěži budou k dispozici 2 průvodce podle vašeho výběru. Dlouholetý tvůrce LP průvodců Joe Bindloss odpovídal na naše otázky v této Casablance.

02326213.png

Všechny soutěže budou telefonické (na čísle 221 552 333) a vědomostní, další informace a malé nápovědy k soutěži najdete před soutěží na Facebooku pořadu.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka