Španělský film bude k vidění v Brně a v Praze

18. únor 2009

V brněnském kině Fléda začíná 17. února festival La Película. Jak název napovídá, jde o přehlídku španělského filmu. Potrvá do 21. února, pak se z Brna přesune do pražského kina Světozor, kde poběží mezi 24. a 28. únorem. Poslechněte si pozvánku, kterou připravil Robert Candra.

Festival La Película, tedy španělsky "film", přinese už počtvrté každoroční dávku toho nejlepšího napříč žánry, co ve španělské kinematografii vzniklo. Tentokrát ale oproti minulým ročníkům nabídne téměř o polovinu víc filmů. Kromě snímků, které poskytly pořádající Velvyslanectví Španělska a Institut Cervantes, jsou na programu festivalu i koprodukční latinskoamerické filmy a několik starších děl předních španělských tvůrců. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s dramaturgem festivalu Davidem Čeňkem

00866107.png

Návštěvníci pražské části festivalu můžou využít možnosti shlédnout projekce pěti filmů zdarma. Podrobnosti o programu najdete na stránkách festivalu.

autor: Robert Candra
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.