Sports Take o plaveckých sportech

3. srpen 2011

První část vysílání patřila z velké části plavání, a to především s ohledem na právě skončené MS v plaveckých sportech. Hodnocení šampionátu nabídl předseda Českého svazu plaveckých sportů, na plavání jsme ale zacílili i v pravidelném komentáři magazínu Sports Take. Aktuální informace ze světa rally pak dodal náš kolega Honza Dvořák.

Hodinový rozhovor – tentokrát ve speciálním formátu. Připravili jsme pro vás výběr zajímavých odpovědí sedmi hostů, kteří přijali pozvání do Sports Takeu v roce 2011. Připomeneme si tak části rozhovorů například s badmintonistou Petrem Koukalem, překážkářem Petrem Svobodou nebo prezidentem ČBF Miroslavem Janstou.

Kajakář Vavřinec Hradílek zvítězil v předolympijském testu vodních slalomářů. A co se stalo dál?

V Šanghaji, dějišti MS v plaveckých sportech, se v neděli bojovalo ve finálových závodech o poslední sady medailí. A i fanoušci českého plavání mohli do poslední chvíle věřit v cenný kov – Barbora Závadová nakonec dohmátla v polohovém závodě na 400 metrů na 7. místě a postarala se tak o nejlepší výsledek českých plavců. Odborné hodnocení celého šampionátu nabídl Vladimír Srb, předseda Českého svazu plaveckých sportů.

„Jsem normální člověk, kterému se líbí dobrá muzika, hezké dívky… a plavání. Moc se mi líbí plavání.“ Slova Denise Pankratova, nejlepšího plavce světa 1995 a 1996. V čem spočívala alchymie jeho úspěchu?

Král zemřel, ať žije král – ale platí to i v plavání? Komentář magazínu Sports Take připravil Miroslav Lenc.

Finská Rally, která se jela o víkendu, se stala kořistí světového šampiona Sebastiana Loeba. Se svým týmovým kolegou vyhrál s náskokem osmi vteřin před domácím obhájcem prvenství Jari-Matti Latvalou s Fordem. Podrobněji už Honza Dvořák.

Bikers bar

0:00
/
0:00
autor: Miroslav Lenc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.