Srpnový průvodce rapem: Ze špinavého Memphisu až na parkoviště v Bratislavě

Američtí vědci naměřili nejvyšší teploty rapu tohoto léta a my servírujeme to nejlepší, co dům dal. Ze Slovenska se ozývá Glebovo platinové EP Léto v Kufri, které nás svým storytellingem dostává na rozehřáté parkoviště v Bratislavě. Z nedalekých britských ostrovů se linou těžkotonážní grimové řádky od D Double Diesela, který posílá svůj nabitý projekt Graphene Volume 1.

Z amerického Memphisu, kde se vaří tempem jako v seriálu Breaking Bad, přichází další deska od Young Dolph. Hned za ním střílí z další linie ven striktní projekt NLE Choppa. V pozadí nezůstává ani francouzský producent Brodinski, který se spojuje s mladým raperem Lil Sylem na Playtalk EP, a v neposlední řadě se o své slovo hlásí legendární Lil B na svém šestihodinovém (!) projektu Bruno Wit Da Pruno. Závěrem nelze opomenout ani mladého 03 Greeda, který se spojil s Ron-Ron The Producerem na projektu Load It Up, který vám v těchto parných dnech dodá trochu té instantní psychedelie.

Jak to má Lil B se ženami a rapem? Které desky nám odpálily hlavičky? A kolik bodů dáváme novému EP od Gleba? To vše a k tomu novinky z rapových ulic v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.