Stage - Calexico z hamburského klubu Fabrik

27. červenec 2009

Není to tak dávno, co jsme vám na Stagei Radia Wave představili klidnou sílu Calexico, opulentním dvouhodinovým záznamem z Turína. Calexico jí už víc jak dekádu boří hranice mezi španělskou a mexickou diasporou, country vlastenectvím a indie rockovým proudem, který s sebou plaví stejně postižené spolky Yo La Tengo, Lambchop nebo Iron and Wine.

Řada z vás posluchačů nám po odvysílání jejich výborného vystoupení v italském Turínu zpětně psala, že byste rádi koncert slyšeli ještě jednou. Na tuto prosbu jsme z licenčních důvodů přistoupit nemohli, ale vzhledem k tomu, že se Calexico podařilo zastihnout ještě kolegům ze severoněmecké veřejnoprávní unie v hamburském klubu Fabrik. Tak nakonec se vše v dobré obrátilo.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.