Tipy na víkend

27. duben 2006

Nadcházející prodloužený víkend potěší nejen fanoušky upalování čarodějnic, ale i příznivce hudební produkce zástupců kultovního labelu Ninja Tune nebo lehce depresivních I Am X. Na své si přijdou fandové drumandbassu, techna, houseu a dokonce i punku.

Fanoušci taneční hudby se mohou v pátek večer vypravit třeba do pražského Veletržního paláce. V rámci akce Reflection tady totiž vystoupí junglová dvojice Ed Rush & Optical nebo DJ Ali Dubfire Shirazinia známější spíše jako jedna polovina producentského dua Deep Dish. Pokud máte ovšem radši rovné rychlejší beaty, přijdete si v pátek na své v klubu Roxy, kde kromě živého vystoupení projektu Laura & Rodent zahrají DJs Spyro, Boss a Džejár.

Do pražské Radosti FX se v pátek večer opět vrátí zástupci kultovního labelu Ninja Tune, tentokrát se zde za gramofony postaví DJ Food a.k.a. Strictly Kev a jeho mladší kolega DJ Sparky Ninja. Těšit se můžete na originální "nindžovskou" směs hiphopu, jazzu, funku a vůbec všeho možného. Jestliže ale taneční hudby není zrovna váš šálek čaje můžete se zajít podívat třeba do žižkovské Akropole, kde v rámci svého koncertního turné vystoupí zpěvačka Lenka Dusilová.

V sobotu se v pražském Lucerna Music Baru zastaví se svým sólovým projektem, nazvaným I Am X, frontman skupiny Sneaker Pimps - zpěvák Chris Corner, který zde odehraje koncert v rámci svého celoevropského turné k nové desce The Alternative.

Pokud byste raději něco méně melancholického, prostor libeňského Abatonu bude v sobotu večer patřit kultovní americké skupině Dresden Dolls, jejichž neotřelá hudební produkce bývá označována jako alternativní směs popu, punku a německého kabaretu.

Pokud vás nezaujal ani jeden z koncertů, ale rádi byste si v sobotu přeci jen trochu vyhodili z kopýtka, vězte, že v klubu Mecca budou v sobotu roztáčet desky skuteční DJští matadoři, a sice DJs Loutka s Trávou.

V neděli je pak hlavním bodem programu pálení čarodějnic. Na Císařské louce v Praze vám k tomu dokonce zahrají Airto, Kaik, Turtlesquad DJs nebo jazzová kapela Jan Kořínek & Groove. V Abatonu pak můžete čarodějnice pálit spolu se zde koncertující švédskou kapelou The Cardigans.

00374635.jpeg
Spustit audio