Turban a londýnská crew

9. duben 2014

Turban byl na výzvědném tripu v městě nad Temží, kde se to čerstvými beaty a klubovými postupy jen hemží (pořád, furt). V pátek 4. dubna v Londýně vystupoval Cashmere Cat s S-Typem a Logosem, v kultovním klubu Fabric zase hráli (mimojiné) zástupci labelu Her Records – Turban však zamířil do podzemí jednoho hotelu v centru, kde se měla odehrát tajná párty v čele se Sophiem a A.G. Cookem.

Sophie je poslední dobou na roztrhání. Za chvíli vyráží na první velké americké turné (po vystoupeních na SXSW jeho další zářez za oceánem), na Numbers by mu snad už v létě měl vyjít singl (dle jeho slov skladby Lemonade/Hey QT, které jste mohli zachytit třeba v jeho streamovaném setu na Just Jam), chystá EP s Jimmym Edgarem na jeho značce Ultramajic – a producentsky se také podílel na připravované desce brooklynského rappera Le1fa.Ten byl také dalším účinkujícím v horečce páteční noci 2.0 – za Sophieho beatové podpory.

Zmíněný A.G. Cook, brilantní tvůrce hyperpopových balad a šéf labelu PC Music, stojí dle všeho i za většinou jmen z jeho katalogu – a také za produkcí tracků pro Hannah Diamond, která si ten večer odbyla svou live premiéru. Dalšími vystupujícími byli rozhlasová moderátorka a beatového mystička Throwing Shade (její nový track z chystaného EP slyšte zde) a R&B minimalista Palmistry. Jinými slovy – šlo (alespoň pro Turban) o večer plný neobeatového libce k nezaplacení (možná proto byl také vstup volný).

02647467.jpeg

Turban se také sešel se Slugabedem, který má brzy vystoupit v Praze společně s dvěma novými tvářemi svého labelu Activia Benz. Kromě anglické gastronomie přišla řeč i na Slugabedovo chystané EP (které se vám Turban pokusí přinést v exkluzivní premiéře), další plány s labelem i to, že DJ DJ Booth je ve skutečnosti Slugabed sám. Sečteno, podtrženo – Turban odjížděl z Londýna s pocitem dokonalého beatového naplnění.

Turban – playlist 9. 4. 2014:
Duck Sauce – NRG (HudMo remix) (Fool's Gold, 2014)
Nightwave – Fire Hoes (Heka Trax, 2014)
Branko – Dirty Works ft.Eloq (Enchufada, 2014)
VesperTown – Fancy (Donky Pitch, 2014)
Throwing Shade – Mystic Places (Ominira, 2014)
Palmistry – Vapore (Presto!?, 2014)
SOPHIE – BIPP (A.G.Cook edit) (unreleased)
Deadboy – Return (Numbers, 2014)
Bok Bok – Melba's Call (Deleted Mix) (Night Slugs, 2014)
Da Hool – Meet Her at the Love Parade (Slick Shoota remix) (Long Clothing, 2014)
ATB – 9PM (Til I Come) (DJ Paypal remix) (Long Clothing, 2014)
How To Dress Well – Repeat Pleasure (Weird World, 2014)

autor: Jan Bárta
Spustit audio